søndag den 13. oktober 2013

Baggy hue + et lille tip..

På bestilling fra Henrik har jeg lavet denne hue. Ønsket var at den skulle være baggy og jeg søgte rundt omkring efter en opskrift, men endte med ikke at bruge en. Jeg kunne godt huske hvordan jeg skulle starte med at lave udtagninger for at få hæklearbejdet til at forblive fladt indtil det var bredt nok, så jeg tænkte at jeg egentlig ikke behøvede en opskrift. Og resultatet blev som ønsket og så er det jo altid fedt at lave noget til nogen :)




Og nu til det lille tip..
Da jeg hæklede en hue til mig selv forleden, lavede jeg den med stangmasker og begyndte hver omgang med 3 luftmasker, som jeg altid har fået at vide man skal. Men på den måde får man den der trælse grimme streg, hvor omgangene starter og slutter. Men så faldt jeg over en video, som viser en anden måde at gøre det på. Videoen kan I se her:


Udover at gøre som vist i videoen, har jeg afsluttet, hver omgang helt og klippet garnet og har så startet næste omgang et nyt sted hver gang.. Forskellen på de to metoder kan ses på billederne herunder og jeg synes resultatet på den nye hue er meget pænere.



mandag den 7. oktober 2013

Hængekurv

Så har jeg prøvet at hækle af stofgarn/zpagetti for første gang. Resultatet med denne hængekurv.
Det var lidt hårdere for fingrene end når jeg hækler af normalt garn og det tog også lidt længere tid, men resultatet blev fint nok synes jeg.
Kurven er hæklet med nål nr 10 og der er brugt ca. 2 nøgler garn a 120 meter.
Opskriften kan du finde her.