lørdag den 25. maj 2013

Blog/sytræf



Den 2. juni skal jeg til Vejle og sy med en par skønne og dygtige bloggere. Det plejer at være vildt hyggeligt. Hvis du har lyst til at være med så kig ind til Carina og meld dig til der :)

søndag den 19. maj 2013

Sol og sommer

Sommeren er kommet og det er dermed tid til sommertøjet. Astrid har jo bestilt kjoler og nederdele med sus i skørterne så hun kan lave hendes ballettrin :D Så jeg tænkte at jeg ville prøve at lave en helsol. Det er jo super let og som det kan ses er hun fuldt ud tilfreds med den. Så mon der kommer lidt flere af dem...









søndag den 12. maj 2013

Minnie Mouse kjole..

For noget tid siden fik jeg fat i dette fantastiske stof med Minnie og nu har jeg fået brugt lidt af det. Denne gang er bærestykket fra et eksisterende mønster, hvor jeg har ændret en smule på designet, men ikke på størrelsen. Næste gang tror jeg lige at jeg vil tage ½ cm i hver side. Til skørtet har jeg bare klippet et langt stykke som jeg har rynket så det passer til bærestykket.
Det der med at rynke bliver jeg aldrig fan af.. Måske fordi jeg bare ikke kan finde ud af at gøre det pænt.. Ikke fordi jeg ikke kender teknikkerne, men det lykkes bare aldrig så godt. Håber jeg knækker den kode en dag..









tirsdag den 7. maj 2013

Kjolemønster - delvis fiasko, delvis succes...

Astrid er blevet en rigtig kjolepige, så der skal selvfølgelig produceres nogen kjoler. Jeg vil rigtig gerne finde et mønster på en kjole med krave, men det har jeg ikke kunne finde nogen steder. Så har jeg haft tænkt at jeg kunne finde et mønster som jeg selv kunne prøve at lave en krave til.. Men den kjole jeg har haft i hovedet har jeg heller ikke kunne finde et mønster på, så i går kastede jeg mig ud i at lave det selv. Jeg målte Astrid hist og her og gik så ellers i gang med lineal og mønsterpapir. Da jeg havde fået lavet et mønster skulle kjolen jo så syes - i første omgang uden en krave.. Den kom stort set til at se ud, som jeg havde tænkt mig - altså succes.. At ærmerne så blev for små var lidt fiasko, men ikke værre end at jeg ville kunne rette det på mønsteret til næste gang.. Hun kan sagtens få den på, men der er ikke nok bevægelsesfrihed, så det skal lige ændres..
Den første jeg viste resultatet til kunne så fortælle mig, det mønster alligevel findes og at hun har det.. Så der fandtes et mønster, der nok bare er udgået siden jeg ikke kunne finde det - endnu mere fiasko.
Det synes jeg virkelig er sur r..! Men jeg må jo bare prøve på at være lidt mere original næste gang jeg får mod på at kaste mig ud i et lignende projekt.
Inden jeg begynder selv at lave kraver er der så nogen der ved om der sådanne mønstrer jeg har overset??







torsdag den 2. maj 2013

Nu blev det sørme min tur...

...til at vinde ikke bare én, men hele to give aways :D

Den ene var hos Dorrit, hvor jeg vandt denne skønne skønne sommerhat til Astrid. Jeg er simpelthen så vild med den, men Dorrit kender også min smag og er i øvrigt virkelig dygtig til at sammensætte stof, bånd osv :)
Hatten er desværre lidt for lille, men Dorrit har været så sød at tilbyde at sy en ny så den glæder vi os til at modtage :)



Den anden give away var hos Jane. Præmien var en valgfri ting fra hendes blogshop og jeg valgte denne dukke, som jeg har været forelsket i siden jeg så den første gang. Det var da Jane var så sød at donere to dukker, en drengedukke og en pigedukke, til min indsamling til fordel for foreningen Glæd Børnene. :)
Kig forbi hendes shop og se nogen af de andre fine ting hun har.