torsdag den 19. april 2012

Lækre sandwichboller - opskrift..

Jeg er blevet spurgt efter opskriften på noget sandwichbrød jeg bagte i dag så jeg skriver opskriften herinde så I der læser med også får muligheden for at se den.

Ingredienser:


400 gram fuldkornshvedemel
600 gram hvedemel
6 dl vand
50 gram gær
2 spsk olie
2 tsk salt
1 tsk honning

Sådan gør du:


Gæren opløses i det tempererede vand. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes i mindst 5 minutter (hurra for min ven Kenwood) og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
Dejen hæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes (jeg lavede 8 store sandwichboller i stedet for). Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
Brødene ridses og pensles med enten mælk eller vand (jeg brugte vand). Hvis man har lyst kan man også drysse forskellige kerner, havregryn eller hvad man nu har lyst til på. Jeg dryssede hørfrø på mine.
Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter ved 220 grader eller 200 hvis det er varmluft.
Da jeg lavede boller i stedet for store brød var jeg usikker på bagetiden, men de endte med at få de 30 minutter og det blev rigtig godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar